Afvallen in Breda

Wil jij afvallen in Breda?

Iedereen heeft een moment in zijn leven dat hij/zij wil afvallen. Redenen kunnen zijn cosmetisch, obesitas, diabetes, onzekerheid of een verkeerd zelfbeeld. De Helden van 076 helpen je graag op weg met afvallen in Breda. Maar… eerst meer over de verschillende vormen en een stappenplan.

Verschillende vormen van afvallen

Voor de een is afvallen in gewicht omlaag gaan, voor de ander is het strakker in je vel komen, voor sommige gespierder worden en voor anderen weer alles tezamen.

De basis is hetzelfde: Door minder te eten dan je lichaam nodig heeft verlies je vet. Kortom een negatieve energiebalans. Dit is de ENIGE manier vetafbraak te realiseren. Zalfjes, pilletjes, vetverbranders, afvalshakes, koffie, (dure) groene thee, rode pepers eten enzovoorts werken niet of zeer minimaal. Bespaar jezelf het geld en trap er niet in. Er zijn geen snelle (lees: gezonde) manieren om af te vallen.

Het afvallen stappenplan dat jou zeker gaat helpen

  • Stap 1: Allereerst moet je weten hoeveel energie/calorieën je binnen krijgt per dag, per week bekeken. Gebruik hiervoor een app zoals Myfitnesspall of Fatsecret. Hierin log je heel de week wat je normaal gesproken zou eten & drinken. Alle apps hebben een barcode scanner wat het nog makkelijker maakt om etenswaar te loggen, de rest zal je moeten wegen.
  • Stap 2: Na deze week tel je alle calorieën op en deel je door 7.
  • Stap 3: Ga naar de volgende link en vul daar jouw gegevens in: Calorie behoefte test
  • Stap 4: Met het getal van stap 2 kan je nu zien of je te veel, te weinig of voldoende eet naargelang jouw doelstelling.

De calculator is niet de meest accurate wijze, maar het geeft je wel inzicht. Let op bij het invullen van je activiteitsniveau. Deze wordt vaak overschat en zorgt al snel voor een vertekend beeld als je deze te hoog inzet.

Wat kan ik eten om vetafbraak te realiseren

Nu weet je hoeveel je kan eten om vetafbraak te realiseren. Als je deze hoeveelheid toepast de komende maanden zal je een schifting zien in gewicht en lichaamsvorm! Yes!

Het stappenplan is een deel van de puzzel tot jouw einddoel. Externe factoren kunnen deze helaas in de weg staan zoals: stress, slaap te kort, te weinig ontspanning etc. Dit kan zorgen voor een hormonale disbalans. Hier kom je echter pas achter als je eerst bovenstaand op orde hebt.

Krachttraining om af te vallen in Breda

Krachttraining gaat je overigens enorm helpen met afvallen en het shapen van je lichaam. Spiergroei zorgt er bijvoorbeeld voor dat je een hogere metabolisme/stofwisseling krijgt, verhoging in testosteron en libido. Het is de meest efficiënte/snelste manier om je lichaam vorm te geven. Tevens is het goed voor je gewrichten en pezen dus ook zeker aan te raden voor mensen van boven de 60. Onder goede begeleiding kan sporten in Breda voor iedereen leuk en uitdagend zijn. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om je lichaam op kracht te trainen.

De Helden van 076 kan je hierin op jouw manier begeleiden met afvallen in Breda. Niemand is hetzelfde en verandering aanbrengen is lastig. We kijken graag wat er bij jou past: personal training, duo training of small group training.

Warme groet,

Chris van De Helden van 076