Een calorie is een calorie, of toch niet?

calorieën

Ik had net een foto geplaatst in de story van Instagram over de Nutella B-readies (google maar even) en ik bedacht me iets.
Afvallen en aankomen valt of staat met de calorieën die je tot je neemt in welke vorm dan ook, want ons lichaam boeit het helemaal nada of het nu van een Big Mac komt of een salade.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Heel veel fitness goeroes gooien deze informatie met grote regelmaat op social media en dat is een goed ding, maar er zit een donkere keerzijde aan deze informatie. Het feit blijft dat je niet wilt doorslaan in het verorberen van koeken, pizza’s, chocola, chips, pinda’s, vette kazen, worsten, wijn, bier, whisky (heb ik net jouw weekend omschreven?). Ja, je kan er serieus gewicht mee kwijt raken zolang de calorieën on track zijn, maar geloof me, je lichaam krijgt al minder calorieën binnen dat deze nodig heeft en dat vind het niet tof. Als je dat TE lang doet zal je veul minder energiek voelen, maar als je ook nog eens onvoldoende vitamines, vezels, mineralen dus goed voer binnen krijgt gaat het echt niet meer lekker met je. En al snel zal deze manier averechts gaan werken, slechter slaap (funest!), stress, je voelt je flink belabbert, slechte huid, stank en alles gaat dus dan heel snel downhill.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Resumé. Ja, de aantal calorieën zijn leidend betreft aankomen of afvallen. En ja, je kan gewoon zo nu en dan een pizza eten en die zak M&M’s naar binnen harken. Maar helaas de cliché; alles met mate, is de keiharde waarheid.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fijn weekend!