Eiwit-, vezelrijke kwarktaart recept

Ingrediënten voor de taart

  • 1 liter Optimel Griekse Stijl Kers (maar jij mag het vervangen door wat je lekker vindt en kan vinden #anderhalvemeterafstandhoudenterwijljeshopt)
  • 200 gram (light) cream cheese (= roomkaas, zal het even vertalen voor je)
  • 100 gram (Medjoul) dadels (pitten eruit halen, pitten eruit halen, pitten eruit halen, pitten eruit halen)
  • 50 gram eiwitpoeder (smaak naar keuze, maar chocola zou raar zijn)
  • 250 gram (bos)bessen of kersen of aardbeien of alles bij elkaar (kijk anders even wat je lekker vind)
  • 30 a 35 gram roomboter
  • 10 plakjes gelatine (in een pakje zit vaak 12, dus dat is irritant)
  • 200 gram Roggebrood

Spullekes

  • Een springvorm van 24 of 26 cm
  • Bakpapier
  • Een keukenmachine of een plank met mes zodat je kan hakken en snijden
  • Een staafmixer (of een blender)
  • Een koelkast
  • Camera van je telefoon

Bereiding

  • Meng het roggebrood en de dadels (vergeet de pitten niet te verwijderen!) in een keukenmachine fijn of volledig fijn hakken op een plank op de maat van “Laat me” van Ramses Shaffy (ff Selfie maken dan, CTPT taggen)
  • Smelt de boter (in de magnetron of pan) en voeg het toe aan het mengsel van hierboven.
  • Springvorm met bakpapier klaarzetten
  • Spreid het dadel+roggebrood+botermengsel uit op de bodem, druk aan en zet koud. Pak een biertje.
  • Week intussen 10 gelatineblaadjes in koud water. Die andere 2 vanaf een afstandje in je vuilnisbak of de komende 2 jaar bewaren in je kast en dan weggooien. Kijk maar.
  • Meng de kwark, creamcheese en eiwitpoeder met een staafmixer, blender of in een kom en dan setjes van 10 en 20 repetities.
  • Maak een prutje van de bosbessen of aardbeien of… etc.
  • Verhit de bosbessen of aarbei…. dat, in een pannetje en neem het mengsel van het vuur zodra het kookt!
  • Knijp de gelatine uit en roer door de bosbessen of….
  • Voeg het bosbessen + gelatinemengsel door het kwark + creamcheese + eiwitpoedermengsel en roer goed door
  • Giet het bosbessen + gelatine + kwark + creamcheese + eiwitpoedermengsel op de bodem en laat het ten minste 3 uur opstijven (????) in de koelkast
  • Check intussen de website en schrijf je in voor de online training 

Neem de taart uiteindelijk uit de koelkast bij daglicht en fotografeer zo mooi mogelijk, tag ctpt.nl in je Instagramfoto en geniet ervan!

SUCCES!

Voedingswaarde per stuk (1/8e taart)

  • 235 kcal
  • 5g vet
  • 22gr koolhydraten
  • 5g vezels
  • 19g eiwit

Ongeveer he?

Doei en laat iedereen weten van wie je dit hebt recept hé?

eiwitrijke kwarktaart breda recept