#2 HELD VAN 076 AAN HET WOORD – TON

Held nr. 4 in de spotlicht met zijn verhaal! Deze week het woord aan de big guy Ton. Ton is een inspiratiebron voor ons. Why? Lees dan verder. Als je denkt; “Ik sport met flinke intensiteit”, kom dan maar eens kijken als Ton er is. Ho-ly s**t! Hier zijn verhaal;
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ton: “Ook mij is gevraagd een stukje te schrijven. Dank je wel Dave Boden voor deze eer. Laat ik me eerst even voorstellen, Ton Plasmeijer 52 jaar, getrouwd met Anke en de trotse opa van Saar en Puk.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor degene die mij niet kennen, ik ben die grote kale met die bril. In het verleden heb ik qua sport altijd gebasketbald, hierin kon ik al mijn energie kwijt en samen met het team was het ook altijd gezellig. Ook heb ik ruim 20 jaar een erg fysiek inspannende baan gehad waardoor het trainen in een sportschool geen noodzaak was.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ongeveer een jaar geleden kwam ik er tijdens en vakantie achter dat lopen (wat ik altijd heerlijk vind op vakantie) niet meer zo goed ging, na ongeveer 200 meter verging ik van de pijn in mijn benen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hierop de medische molen in gegaan en het bleek dat mijn aorta compleet verstopt zit waar deze normaal aftakt in mijn beenslagaderen. Op dat moment besloten om alles om te gooien en trachten een gezonde levensstijl aan te nemen. Eerst gestopt met roken en vervolgens naar de sportschool. Na een 5-tal maanden gesport te hebben in de sportschool kwamen er toch wat motivatie issues om de hoek kijken en werd de zin steeds minder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Via een vriend van me, Marcel, kwam ik in aanraking met de personal trainers van De Helden van 076 in Breda. Vervolgens een keer geprobeerd en dat sporten in de kleine groepjes vond ik erg leuk! Inmiddels ga ik 2x per week en probeer ook nog 2x per week voor mezelf te sporten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❤Wat ik zo geweldig vind aan de small group trainingen is de samenhang tussen de mensen waarmee je traint. Alles gaat door elkaar van heel jong tot “op leeftijd” (hoe zeg je dat beschaafd), ieder op zijn/haar eigen niveau, maar iedereen staat achter elkaar om ieder naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast word er ook nog een hoop gelachen en ga je een keer of wat per training helemaal stuk.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Chris en Una zijn wat mij betreft ook grote motivators om te blijven sporten. Dank je wel hiervoor.”
Trainen in BredaSportschool in Breda Privé sportschool in Breda