‘Schat, kan je dat niet beter laten liggen?’

Je wilt net van iets lekkers gaan genieten en die behoefte wordt gedwarsboomd door je partner.
Direct begin je vanbinnen te koken! Je voelt je boos en gefrustreerd.

Herkenbaar?

Dit gevoel heb ik zelf wel eens last van. Ik kan dan oprecht boos worden.

Maar de vraag is dan, op wie ben ik nou boos? Waarom raak ik gefrustreerd?

Ik ben zelf nog steeds druk bezig met bepaalde doelen. Een gezonde relatie met voeding en een gewicht waarbij ik me het meest comfortabel voel. Dit vergt hard werken en het maken van bepaalde keuzes. Soms valt dat even zwaar.

Dus wat die vraag betreft, uiteindelijk heeft het allemaal eigenlijk betrekking op mezelf, niet op de ander.

Stiekem ben ik gefrustreerd door mezelf dat ik die verstandige keuze zelf zo moeilijk vind om te maken. Ik ben boos op mezelf omdat ik A zeg en B doe.

Soms heb je die externe motivatie dus even nodig.

Misschien voelt het dan niet altijd als motivatie. Misschien voelt het als belerend of confronterend. Maar als je er even bij stilstaat, is het precies dat stemmetje waarvan je achteraf gezien wilde dat deze in je eigen hoofd zat en dat je ernaar luisterde.

Wees dus dankbaar voor die externe hulp en maak er gebruik van. Leer ervan.

Merk je dat je emoties je de baas worden? Tel even tot tien en haal adem. Rationaliseer de situatie. Sta stil bij ‘waarom’ de emoties opspelen. Mogelijk helpt dit op dat moment juist de juiste keuzes te maken en zijn het weer mooie lessen voor de volgende keer.

Groetjes!

Coach Lyenne

partner die kritiek heeft op je eetgedrag