‘Volgende week even niet hoor! Dan ben ik op vakantie!’

Dit zeggen klanten nu vaak, wanneer we het hebben over gezonde keuzes in het dagelijks leven.

Ik snap dat het fijne van vakantie is dat je even nergens rekening mee hoeft te houden. Je drukke agenda, de deadlines van werk. Even geen verantwoordelijkheden die aan je trekken en verplichtingen waar je aan moet voldoen.

Maar als het aankomt op ‘gezonde keuzes’ qua voeding en beweging, dan zou ik niet direct alle touwtjes laten vieren.

Een paar redenen.

➡️ Alles of niets voorkomen.
Wanneer je in het dagelijks leven de touwtjes altijd hard aantrekt, en die tijdens de vakantie helemaal loslaat, dan loop je sneller risico erin door te slaan. Nu mag het, dus nu wil ik alles!
Zoek liever een balans daartussen. Geniet, maar met mate. Zowel op vakantie als thuis op een reguliere dag.

➡️ Voorkom een major setback.
Hoe zonde is het, als je terugkomt van vakantie en je vervolgens weer ‘opnieuw’ moet beginnen? Een jaar lang hard gewerkt voor mooie resultaten, die je in een paar weken tenietdoet.

Stel jezelf dus de vraag ‘wat vind ik belangrijk?’. Die drie extra glaasjes of dat extra eten? Of die mooie lange termijn doelen die je graag wilt halen?

Bedenk je hierbij ook dat ‘meer niet altijd beter is’. Een tweede stuk pizza smaakt niet meer zo lekker als de eerste. Maar het behalen van die doelen maakt je wel gelukkiger op de lange termijn.

➡️ Zie het als een mooi oefenmoment.
Ook in het dagelijks leven kom je voor dilemma’s te staan. Dat uitje, dat etentje, dat feestje. Als jij in je vakantie gebalanceerd kunt genieten, dan wordt dat in het dagelijks leven ook nog makkelijker. Het behalen van die doelen komt dan nog meer binnen handbereik!

Kortom, geniet volop, maar ook met mate 😉

Groetjes,

Coach Lyenne.

trainer van breda coacht op alles of niets