“Wat ik eet op een dag als een trainer/coach”

‘What I eat in a day’.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik krijg wel eens de vraag ‘Maar wat eet jij dan zoal op een dag?’.
Sterker nog, die vraag heb ik zelf ook aan mensen gesteld.

Maar bedenk op zo’n moment eens even vanuit welk perspectief je die vraag stelt. Wat wil jij bereiken?

Stel ik wil afvallen, dan is het zinloos die vraag te stellen aan iemand die als doel heeft om aan te komen. Als vegan zijnde heeft het mogelijk weinig nut een ontzettende carnivoor als voorbeeld te gebruiken.

En iemand die al zijn proteïne uit zuivel haalt, kan mogelijk minder van betekenis zijn voor iemand die extreem lactose-intolerant is.

Je wilt jouw voedingskeuzes afstemmen op jouw doelen, jouw voorkeuren en niet te vergeten jouw toleranties.

Als algemeen advies zou ik het volgende willen meegeven;

✔ Stem het af op jouw levensstijl. Zo vind ik het persoonlijk fijn na een lange werkdag direct iets uit de vriezer te kunnen trekken zonder na te denken, en niet uren in de keuken te hoeven staan. Terwijl een ander mogelijk niet houdt van diepvriesvoer en een enorme liefde heeft voor koken. Doe vooral wat voor jou duurzaam en realistisch is.

✔ Routine met variatie.
Kortom, het is helemaal niet erg elke dag hetzelfde te eten als dit het voor jou makkelijker maakt. Zolang die basis maar voldoende variatie en daarmee voldoende voedingsstoffen bevat. De checklist die je voor jezelf kunt hanteren:

Bevat mijn maaltijd een eiwitbron?
Krijg ik voldoende groenten binnen? (Des te meer kleur, des te meer vitamientjes)
Bevat de maaltijd iets van vetten en iets van koolhydraten?

En je kunt natuurlijk ook altijd onze hulp inschakelen! Kom dus bij ons langs in Breda zodat we je kunnen helpen jouw voeding volledig op jou en jouw doelen af te stemmen!