Wil jij graag afvallen, maar blijf je hangen in gewicht?

Wil jij graag afvallen, maar blijf je hangen rond hetzelfde gewicht en ben je klaar met extreme restricties op het gebied van voeding?
 
Veel mensen hebben moeite met afvallen omdat ze meestal een programma volgen die uiteindelijk leidt tot het opbranden van je lichaam in plaats van het sterker en gezonder maken.
 
Om resultaat te behalen is het fijn om eerst te begrijpen hoe het werkt.
Ik leg het vaak zo uit:
Vet is slapende massa en spier is actieve massa.
Door je spiermassa te vergroten zal jouw lichaam een hogere verbranding hebben. Doordat je meer in spiermassa bent aangekomen verbrandt je lichaam meer calorieën en kan je zonder heel veel extra moeite vet afvallen.
 
Meestal denken mensen die willen afvallen als eerste aan het naar beneden halen van hun calorieën. Het probleem hierin zit hem in de langdurige effecten van afvallen. In het begin zal je zeker afvallen omdat je gezond eet en in beweging bent. Na een tijd zal je lichaam gewend zijn aan het calorie tekort en zal je je calorie inname steeds meer moeten verlagen.
 
Voorbeeld:
Een vrouw van 25, met een lichaamsgewicht van 90kg en een dagelijkse caloriebehoefte van 1700kcal wilt graag afvallen. Doordat haar dagelijkse caloriebehoefte al zo laag is, zal het voor haar heel lastig zijn om hiermee af te vallen. In het begin zal ze net onder haar dagelijkse caloriebehoefte moeten gaan zitten. Na enige tijd zal haar lichaam gewend zijn en moet ze haar calorie inname verlagen. Dit is iets wat je niet lang vol gaat houden, je zal merken dat je futloos voelt, geen kracht hebt en je motivatie gaat verliezen.
Door te beginnen met een iets meer calorieen te eten geef je het lichaam ruimte om te wennen aan de nieuwe trainingsprikkel. Je zal genoeg voedingsstoffen hebben om te je fit en energiek te voelen. Je zal merken dat je snel krachttoename zal hebben. Doordat je kracht toeneemt zal je in spiermassa aankomen en zal jouw verbranding weer omhoog gaan. Ideaal!
Wil je daarna graag wat vet afvallen? Dan is het comfortabeler om af te vallen. Je zal niet extreem laag in calorieën hoeven te zitten waardoor het makkelijker toe te passen is in je dagelijks routine. Ook zullen de gevolgen waaronder futloosheid, krachtverlies en uiteindelijk motivatieverlies vele malen kleiner zijn. Dit is vooral toe te passen als je uit bent op langdurig resultaat.
Mocht je meer willen weten dan kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen! Groetjes! Una.
Una Cousins afvallen vet gewicht