Eten uit verveling door thuiswerken

Eten uit verveling

Je kent het wel. Je bent veel thuis en betrapt jezelf met regelmaat met je neus in die koekjestrommel. Eten uit verveling. Hier wil je vanaf! Met name nu de lock-down nog langer lijkt te gaan duren, is het goed om dit punt onder de loep te nemen.

Wat is de oorzaak van dat snaaien en wat kunnen we eraan doen?

De oorzaak

Verveling! Elke dag diezelfde 4 muren en weinig tot geen sociaal contact. Je wilt iets te doen hebben. De oplossing is zoeken naar alternatieven. Ga je zelf op andere wijzen bezighouden. Ga buiten wandelen of gebruik de tijd voor andere lang vergeten hobby’s waar je eerder nooit meer tijd voor had.

Eten uit verveling is een gewoonte

Het is simpelweg een gewoonte geworden.

Elke keer als jij naar het toilet gaat, loop je langs dat keukenkastje, en pak je er toch weer dat lekkers uit.

✅ Doorbreek of vervang die gewoonte. Leg de koekjes op een andere plek, waardoor je bewust wordt van die gewoonte wanneer je dus misgrijpt.

✅Schakel een hulplijn in en bespreek de gewoonte met je partner of andere naaste, zodat die persoon je kan helpen je er bewust van te worden wanneer het weer gebeurt. (En het kan helpen als stok achter de deur. Je bent je er bewust van dat het gezien wordt, waardoor je het mogelijk minder snel doet).

✅ Gebrek aan alternatieven.

✅Als je alleen maar koekjes hebt liggen, dan ga je dat ook eten. Leg eens een healthy snack als alternatief op die plek. Een plakje kipfilet met hüttenkäse.

Thanks! Trainer/coach Lyenne van der Steen