Gezond bezig en toch aankomen?

“Heel de dag let ik op mijn eten. Ik eet “gezonde” dingen, zoals kwark, avocado’s, komkommer met kipfilet, ontbijtkoek met weinig suiker, salades zonder dressing, etc. Verder vermijd ik de slechte suikers en koolhydraten zoals Snickers, M&M’s, Tony Chocolonely, brood, eigeel, etc. En toch kom ik aan en terwijl ik anderen WEL die “slechte”, “ongezonde” en geraffineerde producten zie eten! Sommige mensen kunnen ook zoveel eten als ze willen. Niet eerlijk. Deze hebben vast een hele snelle stofwisseling.” Gezond eten en toch aankomen, hoe kan dat?

Herkenbaar: gezond eten en toch aankomen

Dit moet herkenbaar zijn. Ik hoor dit soort zaken al heel mijn leven en ben er zelf ook ooit in mee gegaan. Mensen die zeggen dat ze alles kunnen eten zonder aan te komen, liegen of zijn zichzelf niet bewust van het feit dat hun dagelijkse activiteiten hoger liggen dan bij jou, dat ze meer sporten of ze eten daadwerkelijk minder dan dat ze zeggen of denken.

Tip: negatieve energiebalans

Het enige wat telt om vetafbraak te creëren is een negatief energiebalans. Kortom, je eet minder calorieën dan dat je verbruikt.

Kan ik dus chocola eten en toch afvallen? Ja. Kan ik dan ook brood eten met pindakaas en toch afvallen? Ja.

Schakel een professional in die hier verstand van heeft (wij dus) en die jou kan vertellen hoe dit er voor jou dagelijks/wekelijks eruit gaat zien als je op deze enige manier kan en wil afvallen.