Jimmy Joy: Het waargebeurde verhaal

Jimmy Joy

What the F is Jimmy Joy?

Jimmy Joy is een Nederlandse organisatie die (maaltijd) shakes en repen maakt. Deze bevatten letterlijk alles wat je lichaam nodig heeft: eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels en een mix van 27 vitaminen en mineralen.

Reden van dit stuk schrijven

Via social media heb ik het met regelmaat over Jimmy Joy. Deze uitingen zijn altijd positief, omdat ik erg tevreden ben met hun product. Toch heb ik elke keer de neiging om mijzelf te verantwoorden door te zeggen dat ik er niks aan verdien. I know slaat nergens op, maar ga het toch doen. Het enige wat we wel als afspraak hebben is, dat ze zo attent zijn om mij enkele pakketten te versturen zodat ik anderen kennis kan laten maken met Jimmy Joy.

Hoe is dit tot stand gekomen?

Als sporter, ondernemer, vader en partner van mijn lieve vriendin vind ik van mezelf dat ik het best druk heb. Daarbij opgeteld dat koken niet mijn grootste hobby is ontstond er een behoefte. De behoefte om voldoende goede voedingswaarden binnen te krijgen, wat perfect te meten is qua calorieën en makkelijk/snel te bereiden is.

Calorieën is hetgeen wat je moet meten als je wilt aankomen of af wilt vallen.

Via social media kwam ik her en der in aanraking met Jimmy Joy en ik had er een flink vooroordeel over, want waarom zou ik als personal trainer gaan beginnen aan maaltijdshakes/repen?! Ik ben toen gaan lezen middels hun website en kwam erachter wat er in hun producten zit en dat sloot toch ontzettend goed aan op mijn behoefte.

Al snel heb ik hen benaderd met de vraag: “Hi, ik wil jullie product proberen, kan dat?”. En dat kon, mede vanwege de reden dat het ook interessant kan zijn voor mijn klanten. Bijvoorbeeld voor hen die in de nachten werken of veel reizen.

Bij het proberen verraste Jimmy Joy mij enorm positief.

  • Voelde me energieker.
  • Betere stoelgang.
  • Vol(daan) gevoel.

En dan nog de praktische voordelen:

  • Binnen 2 minuten klaar voor consumptie.
  • Je krijgt alle mineralen, vitamines, vezels en macro’s binnen.
  • Geen zorgen over wat je vandaag moet maken (preppen).
  • Perfect te meten qua calorieën.
  • Het is lekker! Niet geheel onbelangrijk.
  • Goedkoper per maaltijd dan dat jij het kan inkopen = €0,99ct per 400kcal!
  • Klik hier voor een uitgebreide uitleg over wat er allemaal in zit.

Voor iedereen interessant, maar…

Wellicht is dit niet voor iedereen is. Dit is een manier om je voedingsstoffen binnen te krijgen en voor mij werkt het en goed ook. Het is een verademing dat ik de ochtend en middag niet hoeft na te denken wat en hoeveel ik moet eten. Het scheelt mij enorm in tijd. Ik stop die zak of reep + shake beker in mijn rugzak en klaar. Wil er wel bij vermelden dat ik niet elke dag zo eet, vooral op de drukke dagen. Het is een praktische en zeer gezonde oplossing.

Conclusie over Jimmy Joy

Het concept om goedkoop en snel goede voedingswaarden binnen te krijgen vind ik helemaal geweldig en daarom geef ik Jimmy Joy een dikke duim omhoog. Daarbij wil ik wel het volgende gezegd hebben. Tegenwoordig verneem ik dat adviezen op het gebied van voeding vaak naar het extreme wordt getrokken. Voorbeeld: Iemand zegt dat je dik word van koolhydraten, gevolg; bepaalde mensen gaan koolhydraten volledig schrappen uit hun eetpatroon. 2de voorbeeld; Teveel suiker is niet goed voor je dus ik eet geen suiker meer (onmogelijk trouwens), want sugar is the devil! Dus, ga nou niet hele dagen repen en shakes tot je nemen, want verse groentes, eventueel vis/vlees, aardappelen, rijst, etc moet thuis horen in je dagelijkse consumptie.