Corona & ondernemen

Hallo mijn naam is Chris Teeken, eigenaar van Personal Training studio De Helden van 076 te Breda. Op 18 september 2020 openden wij onze deuren van ons pand. 2,5 maand voor de 2de lockdown.

Er is mij gevraagd om wat te vertellen over hoe het is om als ondernemer in een niche branche te werken betreft Corona en de bijbehorende maatregelen.

De Helden van 076 onderneem ik met veel passie en daarbij voel ik een hoog verantwoordingsgevoel naar mijn gezin en mede trainers die vanuit de helden hun trainingen geven, dus toen we tot 3 x toe moesten sluiten werd het erg spannend en stressvol. Want sluiten betekend simpelweg geen inkomen, maar wel de kosten.

Wij kwamen overigens ook niet aanmerking voor de steunpakketten.

Dit alles had veel effect op mijn mentale gezondheid met negatieve gevolgen op het gezin en mezelf.

Veel onrust, boos, slecht slapen, stuk verwaarlozing. Kortom, ongezonde situaties, maar we moeten door, want dat stemmetje had ik wel. “Je moet door Chris”.

Aan mijn lieve zoon Floris wil ik laten zien dat je juist veerkrachtig moet zijn in hele donkere situaties, situaties waar je niets aan kan doen. Er is altijd een weg eruit en omhoog!

Diezelfde lieve Floris, maar ook mijn vrouw, zijn mijn drive en mijn redding.

De laatste lockdown vond ik het heftigste, omdat deze zeer abrupt was en stiekem had ik deze niet zien aan (willen) komen. Weer perspectief weg en weer geen financiële buffer op kunnen bouwen.

Daarbij voelde ik mijzelf als ondernemer niet echt begrepen. Bijvoorbeeld dat gevoel van onmacht & onrecht bij een lockdown. Die laatste lockdown heeft mij geleerd gemaakt dat het helemaal niet belangrijk is om begrepen te voelen.

Want jouw leven gaat het om jou, hoe jij omgaat met situaties en je niet afhankelijk opstelt met verwachtingen naar anderen.

Uiteindelijk moet je dealen met jouw eigen ongenoegen en problemen. Deal ermee en vind een weg. Wees lief voor jezelf en vanzelf ben je lief voor andere.

Wat heb ik geleerd?

ℹ️ COVID19 heeft mij heel veel geleerd en zaken bewust gemaakt wat ik graag wil delen;

  1. Blijf te allen tijde goed voor jezelf zorgen.
  2. Blijf jij, blijf jezelf.
  3. En blijf-reflecteren.

Het leven kan hard toeslaan, maar het is aan jou, hoe hard je kan counteren! En dat steek ik in mijn zak voor de toekomst.

Bedankt gezin, alle helden (klanten) en natuurlijk trainers/coaches Una, Lyenne, Marc en inmiddels Nienke!

Dit is 1 verhaal van 1 ondernemer uit Breda.

Bedankt voor het luisteren.

  •  
Prive sportschool Breda
× Hoe kan ik je helpen?