Wat levert trainen jou op?

Het is algemene kennis dat trainen goed voor je is. Hier zijn ik weet niet hoeveel argumenten voor te bedenken en voor ieder persoon levert het weer andere voordelen op of ligt de focus anders.

Op momenten dat je even geen zin hebt en die stap naar de gym een enorme drempel vormt – want iedereen heeft die momenten wel eens – zet het dan eens op een rij. Wat levert trainen jou persoonlijk op?

Wat zijn voor mij de redenen om te trainen? Om even een paar te benoemen:

Naast er simpelweg beter uitzien, ligt in mijn geval de focus momenteel op sterker worden. Ik wil meer kunnen tillen. De belangrijkste reden voor mij nu, to state the obvious, is dat trainen me sterker maakt.

Naast daadwerkelijk sterker worden, voel ik me ook sterker. Dit geeft me een enorme kick. Ik haal hier energie uit.

Elke training merk ik dat ik vooruitga. Ik overwin mezelf steeds weer. Hoe tof is dat?

Zelfs als ik geen zin heb, voel ik me achteraf altijd beter. Ook als ik moe, brak, chagrijnig, etc ben. Kortom, trainen heeft een onwijs positieve invloed op mijn humeur en daarmee op de rest van m’n dag.

Het breekt ook zo lekker de dag. Non-stop doorwerken gaat bij mij ten koste van productiviteit. Daarom train ik graag ’s middags. Een gezonde break, waarna ik weer scherp aan het werk kan.

Natuurlijk, it burns some extra calories (al wordt dit vaak overschat).

Zo zijn er nog wel meer. Maar wanneer ik even niet wil, dan helpt het om dit me voor de geest te halen. Het motiveert me om toch weer te knallen.

En jij? Wat levert trainen jou op?
Deel het met ons!

Groetjes!

Lyenne

trainen en resultaat